RINO Groep en Expertisecentrum De Borg verlengen samenwerking

7 februari 2022

Sinds twee jaar werken opleider RINO Groep en Expertisecentrum De Borg samen. Wij verzorgen leertrajecten voor zorgprofessionals die werken met mensen met een licht verstandelijke beperking en daarbij komende gedragsproblemen.

Deze leertrajecten zijn bedoeld voor behandelaars en begeleiders van aangesloten instellingen bij De Borg en professionals die werkzaam zijn bij ketenpartners. Deze samenwerking werpt zijn vruchten af. Vandaag, 7 februari 2022, wordt deze samenwerking verlengd met twee jaar.

'Wij zijn erg tevreden over de samenwerking, en willen de komende jaren samen aan de slag met het door ontwikkelen van onze opleidingen en ideeën', vertelt Marjet van Baggum, directeur De Borg.

Meerwaarde van de samenwerking

Praktijk en onderwijs verbinden heeft meerwaarde. Naast docenten van de RINO Groep verzorgen docenten van De Borg onderdelen van de opleiding. De docenten die vanuit De Borg komen zijn bijvoorbeeld gedragsdeskundigen. Met hun ervaring nemen zij deelnemers mee naar de praktijk. Zo wordt de opleidingskracht van de RINO Groep gecombineerd met de inhoudelijke expertise van De Borg.

Deelnemer Evelyn zegt hierover: “Gewoon even kort door de bocht; ik ben razend enthousiast over de opleiding! Alles begint voor mij met inspirerende docenten; mensen die theorie en praktijk goed kunnen verbinden aan elkaar en ruimte geven voor ons als professionele “studenten” onze praktijkervaringen te delen, te bediscussiëren en triggeren tot ‘aha-erlebnissen’.”

Meer informatie over het opleidingsprogramma is hier te vinden en voor vragen over het opleidingsaanbod kun je terecht bij Petra Sterken.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst RINO Groep en De Borg

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst RINO Groep en De Borg