Online Symposium Wearables in Practice

18 mei 2021

Het doel van dit -alweer 7e- symposium is het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en praktijk en ervaringen met wearables te delen. Er wordt dus veel aandacht besteed aan onderzoek wat in de praktijk is uitgevoerd en er worden workshops gegeven waarin verschillende wearables getest kunnen worden.

Werk je ook met wearables zoals slimme horloges en biosensoren? Maak je gebruik van biofeedback of virtual reality? Of ben je benieuwd hoe je wearables zou kunnen gebruiken in de praktijk? Dan is het Wearables in Practice symposium misschien iets voor jou?

Op dit moment worden in Nederland verschillende projecten uitgevoerd waarin de waarde van draagbare technologie in de gezondheidszorg wordt bestudeerd. Deze projecten variëren in omvang, sommige zijn kleinschalig en gericht op het verkennen van de mogelijkheden van draagbare technologie. Andere projecten hebben een longitudinaal, observerend en data-intensief karakter en vragen veel nieuwe vaardigheden van onderzoekers, behandelaren of begeleiders die eraan werken.

Vijf jaar geleden zijn we gestart met het organiseren van een netwerk van mensen die aan dit soort projecten werken. Inmiddels zijn we toe aan het 7e symposium. Deelname aan de symposia is gratis en wordt bekostigd door de organisator van het symposium. Deze keer wordt het symposium online georganiseerd.

Vind je het leuk om ook te komen? Houd dan 18 mei van 14.00 tot 17.00 uur vrij in je agenda! Vanwege de maatregelen organiseren we deze keer een online symposium. Op de website van Wearables in Practice (http://wearablesinpractice.com/) kun je meer informatie vinden over de symposia.

Je kunt je ook aansluiten bij de WIP groep op Linkedin, dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws (https://www.linkedin.com/groups/12085181/) .